Hjem/Artikler/Generelt/Jordfeil i varmekabler

Jordfeil i varmekabler

jordfeil-varmekabler

Når det oppstår jordfeil i varmekabler kan det potensielt være farlig, og man bør få feilen sjekket og utbedret så fort som mulig.

En jordfeil oppstår når det skjer en lekkasje av strøm til deler av det elektriske anlegget hvor det ikke skal være spenning. Strøm på avveie kan være farlig og derfor skal alle elektriske installasjoner ha et jordingsanlegg. Dette anlegget sørger for at strømlekkasjen ledes til jord.

Hvilke konsekvenser kan jordfeil føre til?

Jordfeil kan i verste fall føre til brann eller strømstøt. Berøringsfaren er størst i våtrom fordi strømmen lett finner en forbindelse via en våt menneskekropp, til jord.

For å begrense skadevirkningene av jordfeil generelt, utstyres derfor elektriske anlegg med jordledninger frem til utstyr og apparater, i tillegg til jording av rørsystemer og bygningskonstruksjoner.

Den beste beskyttelsen får man ved å ha jordfeilbrytere som automatisk kobler ut strømmen når det oppstår en jordfeil.

Slik sjekker du jordfeilbryteren

Jordfeilbryteren fungerer ved å sammenligne matestrømmen med returstrømmen. Nå det oppstår avvik kobles strømtilførselen fra den aktuelle elektriske kursen. Jordfeilbryteren er et sikkerhetssystem som bør sjekkes jevnlig, minst en gang i året. Normalt vil det stå skrevet i sikringsskapet hvor ofte bryterne på ditt anlegg skal sjekkes.

Slik gjør du det:

  • Trykk på testknappen til jordfeilbryteren.
  • Hendelen foran jordfeilbryteren detter ned, og strømmen kobles ut.
  • Vipp hendelen opp igjen og strømmen skal være tilbake.

Dersom hendelen ikke faller ned når du trykker på testknappen er bryteren defekt. Da må du kontakte fagfolk som kan kontrollere og reparere feilen for deg.

Jordfeil i varmekabler

Dersom strømmen forsvinner når varmekablene slår inn, er dette et tegn på at det har oppstått jordfeil i varmekablene. Sjekk om jordfeilbryteren slår ut på kursen som tilhører varmekablene.

En typisk årsak til feil er at det har oppstått et brudd i isolasjonen til varmekabelen, som gir en lekkasje. Med spesialutstyr kan vi måle oss frem til den nøyaktige lokaliseringen av feilen, og deretter punktreparere skaden.

Det betyr at vi tar oss inn til problemet, reparere og setter deretter eventuell membran tilbake i original stand. Dersom du har reserveflis, eller vi kan legge tilbake den/de originale flisene, så gjør vi det. Kan vi ikke det, så finnes det andre gode løsninger vi kan bruke.

Ingen bad og løsninger er helt like, så ta gjerne kontakt med oss slik at vi kan skissere en løsning til deg og ditt bad. Vi utbedrer jordfeil i varmekabler.

Send oss en forespørsel:

"*" indicates required fields

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!