Hjem/Artikler/Generelt/Bytte varmekabler på bad

Bytte varmekabler på bad

bytte varmekabler på badet

Bør du bytte varmekabler på badet, eller kan kablene repareres på en økonomisk og bærekraftig måte?

I noen tilfeller har varmekabler passert levetiden sin og blitt så gamle at det er hensiktsmessig å bytte dem. I veldig mange tilfeller er det derimot bedre å reparere defekte varmekabler fremfor å skifte dem ut.

Når må man bytte varmekabler?

Dersom de defekte kablene er over 40 år gamle, kan det være fornuftig å skifte dem ut. Varmekabler har lederisolasjon og en ytre kappebeskyttelse i ulike plastmaterialer, som er tilsatt stabilisatorer.

Disse bidrar til å holde plastmaterialene myke og fleksible, men brytes imidlertid ned over tid. Det er derfor man vanligvis forholder seg til en levetid for varmekabler på ca. 40+ år.

Det er allikevel ikke uvanlig at varmekabler slutter å virke lenge før den forventede levetiden utløper, og da vil det være mest hensiktsmessig å reparere, fremfor å skifte hele kabelen.

Hvorfor reparerer man varmekabler?

Det kan være flere årsaker til at en varmekabel går i stykker. En årsak kan være en liten mekanisk skade fra før, under eller etter legging, som har utviklet seg over tid. Andre årsaker kan være overspenning, overoppheting eller lignende.

Uansett hva det var som skadet kabelen, kan den i veldig mange tilfeller repareres der den ligger. Dette vil være mye rimeligere enn å pigge opp gulvet, støpe inn nye kabler og legge fliser og membran. Har du en kabel som kanskje har 15-20 år igjen av sin forventede levetid, blir regnestykket på en reparasjon særdeles bra, sammenlignet med en renovering.

Men det er ikke bare økonomien som blir fornuftig. En reparasjon er også langt mer bærekraftig enn en renovering, ettersom inngrepet blir såpass lite.

Hvordan reparerer man varmekabler?

Når vi reparerer varmekabler bruker vi først spesialtilpassede måleinstrumenter i kombinasjon med vår spesialkompetanse og erfaring, for å finne feilen på kabelen.

Etter vi har lokalisert nøyaktig hvor skaden ligger, kan vi åpne et lite hull i gulvet og reparere selve kabelen. Dette kalles en partiell utbedring, og vil gi deg varmen tilbake både raskt og rimelig. I de fleste tilfeller kan vi finne og reparere feilen på en arbeidsdag.

Vi reparerer:

  • Nedstøpte varmekabler og varmematter innendørs
  • Snøsmeltingsanlegg
  • Varmekabler for frostsikring
  • Varmekabler i olje- og prosessindustrien

Dersom du er usikker på hva som har skjedd med varmekabelen din, eller lurer på om det er hensiktsmessig å reparere den, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss for å spørre om råd.

Vi hjelper deg gjerne med en fagmessig reparasjon av defekte varmekabler. Spar tid, penger og miljøet!

 

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!