Hjem/Artikler/Varmekabler/Derfor er varmekabler en effektiv varmekilde

Derfor er varmekabler en effektiv varmekilde

Varmekabler effektiv varmekilde

Varmekabler er en god oppvarmingskilde som gir mye varme og komfort for pengene. Det er lett å anse varmekabler som en strømtyv, men når man ser nærmere på hva man får ut av dem, blir saken ganske annerledes.

Varmekabler er en effektiv varmekilde som skaper god komfort

Generelt kan man si at jevn tilførsel av varme i gulvet, gir en besparelse på 10-15% sammenlignet med tradisjonelle ovner som henger på veggen.

Fordeler med varmekabler

Velfungerende varmekabler har en rekke fordeler, som bidrar til helse, komfort og økonomi.

1.  Jevn varmedistribusjon

Når varmekablene fordeles i hele gulvflaten, vil varmen fordeles likt i hele rommet. Betongen som kablene ligger i, varmes også opp og fungerer som et varmebatteri som avgir varme over tid.

2. Behagelig og sunt inneklima

Ettersom varmekabler ikke brenner av støv, slik andre varmekilder kan gjøre, får man bedre luftkvalitet. Dette kan være positivt dersom man eksempelvis har astma eller andre luftveissykdommer.

Varmekablene bidrar også godt til uttørking av våtrom, som igjen motvirker fremvekst av sopp og råte.

3. Bruk mindre strøm

Du kan spare omtrent 10-15 % på å bruke varmekabler dersom alternativet er tradisjonelle, veggmonterte ovner. Når varmekablene helt eller delvis har sviktet, vil det være lurt å reparere disse fremfor å tilføre rommet nye varmekilder.

4. Varmekabler holder lenge

Alder har ikke nødvendigvis noe å si for hvor effektive varmekablene er. Dersom kablene er montert riktig, kan de ha en levetid på over 30 år. Derfor blir regnestykket veldig bra, når du reparerer i stedet for å bytte ut defekte varmekabler, selv om kablene er 20-25 år gamle.

5. Bærekraftig oppvarming

Varmekabler gjør det lett å justere strømforbruket. Ved å la varmekablene stå på i perioder med rimeligere strømpriser, varmes gulv og rom opp i den tiden hvor det gir minst belastning på strømnettet. Fordi betongen i gulvet fungerer som et varmebatteri vil du sjelden merke noe til temperatursvingninger. Det finnes styringer av varmekabelanlegg beregnet til dette formålet, for eksempel via Tibber.

Reparasjon er bærekraftig og økonomisk

Reparasjon er vesentlig rimeligere en utskiftning, så velger du reparasjon gjør du en tjeneste for din egen lommebok. Men du gjør også miljøet en stor tjeneste.

Utskiftning av varmekabler krever fjerning og deponering av materialer og masser, samt tilførsel av nye produkter. En lokal reparasjon av kablene krever derimot bare et minimalt inngrep som gir svært liten miljøbelastning. For fremtiden må vi tenke langt mer bærekraftig, og reparasjoner fremfor renovering er veien å gå.

Spør oss gjerne om alt du lurer på om økonomisk og bærekraftig reparasjon av varmekabler.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!