Hjem/Artikler/Generelt/En bærekraftig løsning på problemer med varmekabler

En bærekraftig løsning på problemer med varmekabler

Grønn klode med piler som indikerer resirkulering

Problemer med varmekabler kan veldig ofte løses på en miljømessig- og økonomisk bærekraftig måte.

I Norge er vi gode til å resirkulere metall, glass og papir, i tillegg til at vi har svært høy grad av panting av flasker og bokser. På disse områdene stiller vi sterkt på verdensbasis.

Utfordringen vår er at dersom alle skulle leve slik vi gjør her, ville vi ifølge FN-sambandet, trenge 3,2 kloder for å ha nok ressurser til alle.

Hovedårsaken til dette er ifølge FN-Sambandet at vi bytter ut produkter lenge før det er nødvendig og at vi generelt henger etter på det som kalles sirkulær økonomi, hvor produkter gjenbrukes og repareres.

Varmekablenes plass i sirkulær økonomi

Når man snakker om sirkulær økonomi, dreier samtalen seg fort inn på klær og forbrukerelektronikk. Det mange ikke er klar over er at dette også i aller høyeste grad gjelder for varmekabler.

Når en varmekabel skal byttes ut, må gulvet pigges opp og man får mye avfallsmasser, som er en blanding av ulike produkter. Disse må transporteres, behandles og eventuelt oppbevares til gjenbruk eller sorteres og kastes. I tillegg må du ha inn en mengde nye produkter som også skal produseres og transporteres.

Dette er svært lite bærekraftig og harmonerer dårlig med målet om en betydelig vekst innen sirkulær økonomi. Heldigvis finnes det en løsning som er langt mer bærekraftig.

Reparer problemet der det er

De fleste problemer med varmekabler skyldes en feil eller skade på termostaten eller selve kabelen. Dersom feilen ligger i varmekabelen, kan den i veldig mange tilfeller repareres der den er.

Dette krever et helt minimalt inngrep og man unngår hele problematikken med avfallsmasser som skal transporteres, deponeres og kastes.

Vi her i M-TEK har spesialisert oss på denne typen reparasjoner. Ved å bruke en kombinasjon av spesialutstyr og spesialkompetanse kan vi finne feilen og reparere skaden lokalt.

Etter vi har lokalisert nøyaktig hvor feilen ligger, åpner vi et lite område i gulvet og utfører reparasjonen. Etterpå vil gulvet settes tilbake med tett membran og fliser. Om mulig vil vi gjenbruke eksisterende fliser, men dersom disse ikke kan gjenbrukes, vil vi komme med forslag til erstatningsflis.

Dette er en miljøvennlig og kostnadseffektiv metode for å få tilbake gulvvarmen raskt og enkelt.

Har du fått problemer med varmekablene, er du velkommen til å kontakte oss for råd. Vi tilbyr en fremtidsrettet og bærekraftig løsning på problemet

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!