Hjem/Artikler/Generelt/Feil på varmekabler – miljømessig og økonomisk gevinst

Feil på varmekabler – miljømessig og økonomisk gevinst

Feil på varmekabler – miljømessig og økonomisk gevinst

Når det oppstår feil på varmekablene, må det gjøres tiltak for å få varmen tilbake. Hvilke valg du tar, kan ha store konsekvenser for miljøet og lommeboka.

Fordi vi lever i et land som er både kaldt og fuktig store deler av året, sverger mange av oss til varmekabler. Denne typen oppvarming gir jevn og god temperatur, og bidrar til effektiv opptørking etter for eksempel dusjing.

Derfor er det ergerlig når plutselig hele eller deler av gulvet blir kaldt på grunn av en feil eller skade på kabelen. Det er fort gjort å tenke at den eneste løsningen nå er å pigge opp gulvet og legge nye kabler, med alt det innebærer.

Før du gjør det, bør du tenke deg godt om. 

En bedre løsning

Når du pigger opp gulvet ender du opp med en del avfallsmasser som er en blanding av ulike produkter. Disse må transporteres, behandles og eventuelt oppbevares til gjenbruk eller sorteres og kastes. I tillegg må du ha inn en mengde nye produkter som også skal produseres og transporteres.

Velger du derimot å reparere kabelen der den ligger, unngår du hele denne problematikken. Dette er en langt bedre løsning, både for miljøet og økonomien. Vi i M-TEK har spesialisert oss på akkurat denne typen reparasjoner. Ved bruk av spesielt måleutstyr og høy kunnskap, kan vi lokalisere det nøyaktige feilstedet hvor varmekabelen er skadet.

Deretter kan vi punktreparere skaden akkurat der den befinner seg, og ofte vil vi klare oss med å lage en liten åpning i gulvet på rundt 40×20 cm. Når jobben er gjort og varmen er tilbake, kan vi sette gulvet tilbake slik det var med støp og tett membran. Dersom vi fikk opp gulvflisene uten at de gikk i stykker, kan vi legge dem ned igjen. Alternativt og dersom du har erstatningsfllis tilgjengelig, kan vi legge disse over skadestedet. Dersom ingen av delene er mulig, finner vi andre gode løsninger.

Mindre er bedre

En sånn mindre inngripen for å reparere varmekabelen er vesentlig bedre for miljøet enn en totalrenovering. Det koster også langt mindre og er derfor mye bedre for lommeboken. I tillegg tar det vesentlig mindre tid å reparere, fremfor å renovere, så du få badet raskt for deg selv igjen.

Når M-TEK tar seg av reparasjonen, er du i veldig trygge hender. Våre erfarne fagfolk har høy kompetanse på feilsøk og reparasjon av varmekabler, og vi leverer våre tjenester i hele landet.

Ved punktreparasjon får du altså trippel gevinst: Vinn for lommeboka, vinn for miljøet, samt vinn av tid, -i form av kort ubekvem tidsperiode med håndverkere inn og ut av huset.

Kontakt oss for en uforpliktende prat om bærekraftig reparasjon av varmekabler.

 

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!