Hjem/Artikler/Generelt/Fikse varmekabler

Fikse varmekabler

fikse-varmekabler

Det kan være mange årsaker til at varmekabler plutselig ryker. Når de streiker er det ofte bedre å fikse dem, enn å skifte dem ut.

Få ting er bedre enn den lune varmen i baderomsgulvet, men nå har du ruslet inn på badet og kjent at flisene er iskalde.

Varmekablene har streiket, hva gjør du?

Fikse selv, eller hente inn fagfolk?

Det er veldig lite man kan gjøre selv når det kommer til varmekabler og annet fastmontert elektrisk utstyr, men det er én ting du faktisk kan gjøre, -Sjekk sikringen/jordfeilbryteren.

Dersom sikringene har gått på grunn av en midlertidig overbelastning, kan du bare skru dem på igjen og alt vil sannsynligvis være i orden. Skulle sikringene eller jordfeilbryteren slå ut til stadighet må du få en fagperson til å se på det.
I slike tilfeller har du sannsynligvis en feil på varmekabelen.

Hvorfor ryker varmekabler?

Det kan være mange grunner til at varmekabler ryker. Vanlige eksempler er luftlommer i støpen som skaper varmgang, fuktinntrengning i varmekabelen, mekaniske skader fra monteringen som utvikler seg til feil over tid m.m.

For å finne feilen bruker vi et utvalg av forskjellige måleinstrumenter, disse instrumentene sammen med teknikerens kompetanse gjør det mulig å finne det nøyaktige feilpunkt på gulvet.
Er det noe galt med selve kabelen må vi ta oss inn til denne og reparere den.

I de aller fleste tilfeller holder det at vi hugger opp ett punkt i gulvet og reparere den defekte delen.

Partiell utbedring

Feilsøking og reparasjon av varmekabler er et av våre spesialområder. Med en partiell utbedring lokaliserer vi skaden og reparerer den på mindre enn én arbeidsdag.

Ved de fleste varmekabel skadene i badegulv så ligger varmekabelen over membranen(bunnmembran), og vi berører da ikke membranen ved vår reparasjon.

I en del tilfeller så er det toppmembran (membran ligger over støp) i gulvet, og denne må da nødvendigvis brytes for å kunne reparere varmekabelen.

Ved disse tilfellene er det veldig viktig å få dette helt tett igjen etter at kabelen er reparert. Derfor bruker vi en løsning som er nøye testet og verifisert av Sintef.

Vi var en av de medvirkende bedriftene da Sintef Byggforsk testet partiell utbedring med påstrykningsmembran, og testene ga svært gode resultater.

Denne utbedringsmetoden er svært bærekraftig fordi dette reduserer unødvendig ressursbruk, samtidig som du sparer mye penger.

M-TEK tar vare på det du har

M-TEK har fikset varmekabler siden 1987, og er spesialisten på partiell utbedring.
Våre kunder er bedrifter, borettslag og private boligeiere over hele landet.

Våre spesialområder:

  • Feilsøking av varmekabel, kraftkabel og signalkabel
  • Partiell utbedring av varmekabler
  • Partiell reparasjon av membran etter reparasjon av varmekabelen
  • Termografering innen elektro

Kontakt oss for en uforpliktende prat, dersom du trenger å fikse varmekabler.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!