Hjem/Artikler/Generelt/Ikke la defekte varmekabler ødelegge for et godt inneklima

Ikke la defekte varmekabler ødelegge for et godt inneklima

Ikke la defekte varmekabler ødelegge for et godt inneklima

Plutselig er gulvarmen borte og det behagelige gulvet på badet er iskaldt. Renovering av badet passer kanskje ikke så godt for økonomien akkurat nå, og det blir fristende å bare utsette det litt.

Litt, blir til litt lenge og enkelte problemer begynner å vise seg. Dårlig opptørking, lav komfort og den gnagende vissheten om at noe i huset ikke er helt i orden.

Det er ikke nødvendig.

Redd inneklimaet med en reparasjon

Dersom du ikke får tørket ordentlig opp på badet, kan det oppstå sopp og råte som skader byggkonstruksjonen og/eller inventaret, reduserer luftkvaliteten og gir skjemmende flekker på fliser, fug og silikon.

Det er heller ikke særlig innbydende å bruke at bad som alltid er kaldt. Heldigvis trenger du ikke å totalrenovere badet kun fordi varmen er borte. M-TEK kan reparere skaden i membranen lokalt med helt minimale inngrep, slik at du får varmen tilbake raskt og effektivt.

Reparer og pust ut

I følge FHI er det 250.000 – 300.000 nordmenn som sliter med astma. I tillegg kommer også alle andre former for kroniske lungesykdommer og midlertidige luftveisinfeksjoner (f.eks. Covid 19).

Brenning av støv, og oppvirvling av støv som følge av innblåsing fra varmepumper, kan forårsake og fremme symptomer knyttet til denne typen plager, ifølge Norges Astma og allergiforbund.

Når du bruker varmekabler vil ikke støv verken brennes, eller virvles opp av varmekilden. På den måten bidrar varmekabler til et sunnere og bedre innemiljø, samtidig som du får et jevnt og behagelig temperaturmiljø å oppholde deg i.

I tillegg kan varmekabler være ganske gunstig for strømforbruket.

Strømsparing med varmekabler

Med varmekabler er det veldig lett å justere strømforbruket. Du kan la varmekablene stå på i perioder med rimeligere strømpriser, slik at gulv og rom varmes opp i den tiden hvor det gir minst belastning på strømnettet.

Betongen i gulvet fungerer som et varmebatteri, slik at du får tilførsel av varme til rommet, lenge etter at kablene er skrudd av. Dette trenger du ikke en gang å gjøre manuelt. Det finnes egne styringssystemer som kan skru kablene av og på, i takt med at strømprisene stiger og synker.

Fagmessig reparasjon

Det er lett å la seg friste til å bare glemme de defekte varmekablene, for å utsette kostanden. Ved å reparere kablene fremfor å skifte dem ut, blir kostnaden bare en brøkdel.

M-TEK har kompetansen og erfaringen til å finne og utbedre feil i varmekabler, med helt minimale inngrep. Ofte vil du ikke en gang kunne se at en reparasjon er utført, når fliser og fug er tilbake på plass.

Har du problemer med gulvvarmen, så ta kontakt og spør oss om råd. Vi hjelper deg gjerne med en fagmessig reparasjon.

 

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!