Hjem/Artikler/Generelt/Levetid på varmekabler

Levetid på varmekabler

levetid-varmekabler

Det er flere faktorer som påvirker levetiden på varmekabler. Så om den er gammel og har sluttet å virke, er det lite sannsynlig at den må skiftes ut.

Varmekabler kan ha lang levetid

Alderen på varmekablene dine behøver ikke å bety noe for hvor gode de er.  Estimert levetid er faktisk godt over 50 år, dersom varmekabelen er riktig lagt i gulvet.

Når kablene ryker skyldes det derfor gjerne ytre påvirkninger som eksempelvis luftlommer i støpen, fuktinntregning i varmekabelen eller andre mekaniske skader som har utviklet seg over tid. Det er veldig kjedelig å måtte rive hele gulvet på et bad som bare er noen få år gammelt, når man vet hvor lenge kabler egentlig kan vare.

Derfor er det bra at vi hos M-TEK i de fleste tilfeller kan punktutbedre skaden og reparere kabelen akkurat der problemet ligger. Med vårt spesialutstyr måler vi oss frem til der skaden ligger, slik at vi kan reparere lokalt med så små inngrep som mulig.

Dersom du lurer på om det er noe galt med dine varmekabler, finnes det noen ting du kan sjekke selv.

Indikasjoner på at det er feil på dine varmekabler

Dersom varmekablene ikke virker som de skal, er det noen ting du bør følge med på.

Indikasjoner på feil:

  1. Sikring/jordfeilbryter slår ofte ut, gjerne samtidig som varmekablene slår inn.
  2. Gulvet blir ikke varmt selv om varmekablene står på.
  3. Det kommer klikkelyder fra termostaten.
  4. Termostaten blinker.
  5. Termostaten lukter av brent elektronikk.

Opplever du noe av dette kan det være lurt å kontakte oss, slik at vi kan ta en sjekk. Det kan blant annet være brudd i kabelen, dårlige koblinger eller feil på termostaten som utløser problemet.

HUSK! Man skal aldri røre det elektriske anlegget dersom man ikke er fagkyndig. Tukling med strømmen kan medføre fare for liv og eiendom.

Trenger du hjelp eller råd angående tilstanden på ditt varmekabelanlegg er det bare å ta kontakt. Vi bistår private, bedrifter og borettslag over hele landet, med reparasjon av varmekabler.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!