Hjem/Artikler/Generelt/Varmekabel feilsøking

Varmekabel feilsøking

illustrasjon av elektriker med varmekabel og fareskilt

Feilsøking av varmekabler krever spesialkompetanse og riktig utstyr, men det finnes noen ting du kan gjøre selv.

På nettet finnes det flere forum hvor brukere foreslår løsninger på hvordan man kan feilsøke varmekablene sine selv. Mange av løsningene som foreslås er ulovlige og medfører høy risiko for liv og helse.

Derfor tar vi en titt på hva du faktisk kan gjøre selv, og hva du må få hjelp til fra fagfolk.

Feilsøke varmekabler selv

Feilsøking handler i prinsippet om å finne ut om noe er feil og lokalisere hvor feilen ligger. Dette vil det være indikasjoner på, som du kan sjekke selv.

Den mest åpenbare er å kjenne om gulvet er varmt. Dersom du mistenker at noe er galt kan du skru termostaten opp på høy effekt og vente å se om gulvet varmes opp. Forblir det kaldt, så er det noe galt. Dersom sikringen og jordfeilbryteren er intakt, ligger problemet sannsynligvis i varmekabelen eller i reguleringsbryteren.

Du kan også kjenne etter om det finnes avgrensede områder som ikke varmes opp sammen med resten av gulvet. Da vil det normalt være en feil et sted på varmekabelen. Foten har langt mer følsomme termoreseptorer enn hendene, så bruk føttene til dette.

Du kan også sjekke termostaten ved å stille bryteren opp og ned til du hører en klikkelyd, eller ser et symbol som viser at varmekabelen er innkoblet. Det kan ta noen sekunder fra du stiller den til lyd eller symbol fremkommer. Kommer det ingen klikkelyd eller symbol, så er det et tegn på at noe er galt med termostaten.

Du kan også sjekke sikringsskapet og se om jordfeilbryteren har slått ut på kursen til kablene. Dette er et tegn på at noe ikke er helt i orden.

Disse testene vil fortelle deg om noe er galt, og i en del tilfeller gi en indikasjon på hvilken komponent som har feil. For å utføre grundigere undersøkelser, og punktlokalisere feilstedet, kreves det at man bruker fagfolk.

Fagmessig feilsøking av varmekabler

M-TEK kan utføre fagmessig feilsøking og reparasjon av varmekabler. Vi benytter spesialutstyr og fagkyndige måleteknikere for å lokalisere feilen med svært høy presisjon.

Deretter kan vi reparere en eventuell skade lokalt, med et svært lite inngrep. Området som åpnes i gulvet vil normalt være rundt 20*40 centimeter.

Ved å benytte deg av reparasjon slipper du full rehabilitering av hele gulvet. Dette er en langt rimeligere og mye mer miljøvennlig løsning.

Mistenker du at noe er galt med varmekablene dine eller reguleringsbryteren, er du velkommen til å ta kontakt med oss for råd. Vi hjelper deg gjerne med feilsøking og reparasjon av varmekabler.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!