Hjem/Artikler/Generelt/10 fordeler med varmekabler

10 fordeler med varmekabler

10 fordeler varmekabler

Oppvarming er en helt grunnleggende del av livet til oss som bor her opp i kalde Norge. Men hvilken varmekilde bør man velge? Vi ser på 10 gode grunner til å velge varmekabler.

Det er mange aspekter man skal ta høyde for når man velger varmekilder. Kostnader, utseende, varmefordeling og en rekke andre behov spiller inn.   

1. Jevn fordeling av varme

Når varmen stiger opp fra gulvet og fordeles jevnt utover hele gulvflaten gir det en jevn og fin temperatur i hele rommet. Dette skaper et godt inneklima som er behagelig å oppholde seg i.

2. Usynlig varmekilde

Varmekabler tar ikke opp plass på vegger eller i rommet, og man trenger ikke å ta hensyn til stikkontakter og installasjoner. Derfor kan du fritt møblere som du vil og bare nyte innemiljøet.

3. Samler ikke støv

Støv som blir liggende på varmepumper eller panelovner vil etter hvert kunne lukte brent, og påvirke luftkvaliteten. Dette er spesielt nyttig å unngå for folk med astma, allergi og kroniske luftveissykdommer.

Med varmekabler unngår man oppsamling og brenning av støv.

4. Lydløs oppvarming

Varmekabler er helt lydløse så du slipper å høre på during fra varmepumper, summing fra panelovner eller surkling fra rør.

5. Lang levetid, og reparasjonsmuligheter.

Varmekabler har gjerne 40 års forventet levetid og er helt vedlikeholdsfrie. Skulle det oppstå en feil eller skade på kabelen kan dette punktrepareres, slik at man slipper å skifte ut kablene.

Les også: Reparasjon av varmekabler

6. Kutt strømforbruket

Gulvvarme gjør at man kan ha en lavere temperatur i rommet ellers, og dermed kutte ned en hel del på strømforbruket. Ved innstøpte kabler vil betongen fungere som et varmebatteri, slik at man kan skru av kablene ved høye strømpriser, og la betongen avgi «gratis» varme i flere timer.

7. Rimelig å installere

Prisen for å legge varmekabler er ikke høy når du regner inn levetid og ingen- eller helt minimale vedlikeholdskostnader. Dette gir et veldig hyggelig totalregnestykke.

8. Varmestråling til omgivelsene

Møbler og inventar varmes opp av gulvet, slik at alt føles lunere. Fuktige klær og sko vil også tørke raskere, og fukt fra dusj og bad tørkes opp raskt og effektivt.

9. Høy sikkerhet

Ovner med høy overflatevarme som står tett på møbler, kan utgjøre brannfare. Det er også lett for små barn å brenne fingrene sine på åpne varme flater. Varmekabler er derfor et trygt alternativ, for å unngå brannskader og forbrenning.

10. Miljøvennlig

Elektrisitet er i seg selv en miljøvennlig energikilde. Varmekablenes lange levetid og mulighet for å kunne punktrepareres ved skader, gjør dem også svært miljøvennlige.

En defekt panelovn må demonteres, transporteres til avfallsdeponi og behandles der, mens en ny ovn må produseres og transporteres hjem til deg. En varmekabel kan vanligvis bare repareres der den ligger, og det gir langt lavere miljøbelastning.

Les også: Reparasjon er det beste for miljøet

Spør oss om råd

Har varmen i gulvet delvis eller helt forsvunnet, kan vi mest sannsynlig hjelpe deg. Ta kontakt med oss dersom du trenger råd eller hjelp til å få varmen tilbake.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!