Hjem/Artikler/Generelt/Reparasjon er det beste for miljøet

Reparasjon er det beste for miljøet

Reparasjon er det beste for miljøet

Ny forskning viser at reparasjon er bedre for miljøet enn både gjenbruk og resirkulering.

Vi som lever her oppe i nord er vant til at det er kaldt og fuktig i lengre perioder av året. Derfor er fungerende gulvvarme en nødvendighet for mange av oss. Både fordi det gir jevn og god innetemperatur, men også fordi vi trenger å tørke opp i våtrom.

Får man ikke tørket ordentlig opp, kan det oppstå problemer som mugg og sopp. Mange vil kjenne dette igjen som sorte prikker i fuger og silikon. Dersom fukten opprettholdes, vil disse spre seg og ta over mer og mer.

Så hva gjør du når varmekablene ryker? Meisler du opp gulvet og legger nye kabler, påstøp, membran og fliser, eller finnes det en mer miljøvennlig løsning?

En fremtidsrettet løsning

De fleste er enige om at vi må tenke annerledes rundt ressursbruk i fremtiden. Med den bruk og kast-tilnærmingen samfunnet har brukt de siste tiårene, går ressursene rett og slett ikke opp. Derfor blir det også stadig mer interesse for gjenbruk og resirkulering.

Ifølge en forskningsrapport ved Oslomet finnes det en ting vi kan gjøre, som faktisk er enda mer effektiv enn gjenbruk og resirkulering, nemlig reparasjon. Ved å forlenge levetiden på produkter, reduseres miljøpresset dramatisk.

I stedet for å ta ut produktet, kjøre det gjennom en prosess, og så gi det en ny funksjon, er det beste bare å reparere produktet der det befinner seg. Dette gir minimal miljøbelastning, og er ifølge rapporten det mest effektive tiltaket vi kan ta for miljøet.

Forlenget levetid er vår spesialitet

Det er midt i denne problematikken, M-TEK har sin kjernevirksomhet. Når varmekablene slutter å virke kan vi reparerer skaden der den er, med minimal inngripen i gulvet. Kabelen fungerer like godt som før og varmen i gulvet gjenopprettes kjapt og effektivt.

Miljøbetydningen av dette er ganske betydelig. Skal du meisle opp gulvet ender du med både fliser, lim, fug, støpemasse og en rekke andre produkter som skal ut, og må behandles eller resirkuleres på en eller annen måte. I tillegg må det inn nytt av alle tilsvarende produkter.

Alt dette innebærer produksjon, transport og prosessering av en mengde produkter i flere omganger, samt betydelige mengder avfall.

Når vi i stedet reparerer på stedet, blir mesteparten av produktene som allerede er satt i bruk, bare liggende der de er. Dette gir ingen ekstra belastning på miljøet og er derfor et bedre miljøalternativ enn både gjenbruk og resirkulering. Som en stor ekstra bonus er reparasjon også langt rimeligere enn renovering, og innebærer en vesentlig redusert ubekvem utbedringstid.

Tenk helse, miljø og økonomi. Spør oss om reparasjon, når varmekablene har røket.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!