Hjem/Artikler/Generelt/Brudd på varmekabler

Brudd på varmekabler

Varmekabler-som-ikke-virker

Selv om varmekabler er holdbare og pålitelige, kan de fortsatt gå i stykker. Brudd på varmekabler kan føre til at gulv blir kaldere og strømregningen kan bli høyere, da man gjerne må supplere med mindre effektiv tilleggsvarme.

Heldigvis er det sjeldent nødvendig å erstatte hele varmekabelsystemet når det oppstår et brudd. Reparasjon av varmekabler er en mye mer kostnadseffektiv og miljøvennlig løsning, som også går langt raskere.

Reparere brudd i kabler

Reparasjon av varmekabler innebærer å finne det eksakte stedet der bruddet har oppstått, og deretter reparere det. Dette gjør vi ved å bruke spesielt måleutstyr i kombinasjon med kunnskap og erfaring.

Når bruddet er lokalisert, åpner vi et lite område i gulvet og reparerer kabelen der den ligger. Dersom vi kan fjerne flisene i reparasjonsområdet uten at de går i stykker, kan vi legge disse tilbake. Dersom flisene er sprukket og du ikke har erstatningsflis, vil vi kunne være behjelpelige med å finne andre løsninger.

Rimelig og miljøvennlig

Sammenlignet med utskifting av varmekabler er reparasjon mye billigere. Å erstatte et helt varmekabelsystem kan være en kostbar prosess, da det krever mye tid, arbeidskraft og materialer.

Derfor er reparasjon også en mer miljøvennlig løsning. Ved å reparere eksisterende varmekabler vil man dramatisk redusere mengden avfall som genereres dersom hele gulvet skal meisles opp og legges på nytt.

Reparasjon er en viktig del av bærekraftsmålene til FN, for å redusere mengden avfall og unngå overproduksjon.

Unngå frustrasjon

Når det oppstår brudd på varmekabler, kan det være en frustrerende opplevelse. Hele eller deler av gulvet mister varmen og man kompenserer gjerne med andre mindre effektive varmekilder. Dette gir høyere strømregning, men ikke bedre komfort.

M-TEK er spesialisert på feilsøking og reparasjon av brudd på varmekabler. Våre erfarne teknikere vil i de aller fleste tilfeller kunne lokalisere bruddet og reparere feilen raskt og effektivt.

Mistenker du brudd i kablene, eller dersom det er andre indikasjoner på feil, kan du kontakte oss for råd og hjelp. Vi bistår privatpersoner, bedrifter, borettslag og forsikringsselskap i hele landet.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!