Hjem/Artikler/Generelt/Godt inneklima

Godt inneklima

Godt inneklima - Etanolbrenner som gir avgasser.

Visste du at varmekilden du velger for oppvarming i huset kan påvirke inneklimaet?

Vanndamp er noe av det som påvirker inneklimaet mest, fordi fukt veldig fort kan føre til muggsopp og soppsporer i luften. Noen mennesker reagerer på gassene og mikropartiklene som muggsopp avgir, og forskning har vist at dette blant annet forverrer astmalidelser.

Vanndamp oppstå gjennom matlaging og dusjing, og når vi puster tilfører vi i gjennomsnitt 9 desiliter vann til luften hver eneste dag pr. person i husstanden. Derfor er det viktigste du kan gjøre for inneklimaet, å sørge for at muggsoppen ikke trives.

Så hvordan gjør man det?

Jevn innetemperatur og godt med luft

Det beste du kan gjøre er å holde temperaturen jevnest mulig og helst ikke under 18-19 grader. Dersom du i tillegg klarer å gjøre 3-4 korte gjennomluftinger i huset gjennom dagen, vil du gi muggsoppen dårlige kår for å utvikle seg.

Varmekabler er en ypperlig kilde til stabil innetemperatur ettersom de varmer opp hele gulvflaten og dermed gir en jevn temperaturfordeling. Kablene brenner heller ikke støv, slik en panelovn vil kunne gjøre.

Det desidert beste utslaget av dette ser man i våtrom som brukes til dusjing. Med velfungerende varmekabler og god utlufting tørkes rommet opp raskt og effektivt, etter en dusj.

Har du oppdaget at hele eller deler av gulvet ikke blir varmt slik det pleier, så kan dette være et tegn på at varmekablene ikke virker som de skal. Velger du da å reparere dem i stedet for å skifte dem ut, vil du ikke bare gjøre noe bra for inneklimaet, men for klimaet generelt.

Bærekraftig løsning

Det hender at varmekabler går i stykker og da er det veldig lett å gjøre en av to ting.

  1. Ignorere det og sette inn en alternativ varmekilde, som f.eks. en oljeovn.
  2. Få inn håndverkere til å meisle opp gulvet og legge nye kabler med påstøp, membran, og alt annet som følger med.

Det finnes imidlertid en tredje alternativ som passer langt bedre for veldig mange. Dersom man heller velger å reparere varmekablene der de ligger sparer man både tid, penger og miljøet.

Når det har oppstått en feil i en kabel som ellers er ok, vil vi i de fleste tilfeller kunne utføre en punktreparasjon. Da får du varmen tilbake og kontroll på inneklimaet, raskt og rimelig.

Ikke la defekte varmekabler forringe det gode inneklimaet i boligen din. Spør oss gjerne om råd og hjelp dersom du trenger å få varmen tilbake i gulvet.

M-TEK gir deg varmen tilbake -raskt, rimelig og bærekraftig.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!