Hjem/Artikler/Generelt/Sjekke varmekabler

Sjekke varmekabler

Bad med gulvvarme

M-Tek sjekker gjerne varmekablene for deg, men det finnes også enkelte ting du kan sjekke selv, dersom gulvvarmen har forsvunnet.

Det er ikke uvanlig at varmekabler svikter og gulvvarmen forsvinner.  Det mange ikke vet, er at varmekablene i de fleste tilfeller kan repareres, fremfor å skiftes ut. Dette er både mer bærekraftig, kostnadsbesparende og ikke minst langt raskere enn å bytte ut hele varmekabelen.

Her er noen tips og råd for å sjekke varmekablene dine og identifisere eventuelle problemer.

1. Sjekk strømtilførsel

Først og fremst er det viktig å sjekke strømtilførselen til varmekablene dine. Se om strømbryteren er på, og sjekk om sikringene er i orden. Hvis sikringene har gått, eller jordefilbryteren har slått ut, er det et signal på at noe er galt.

Dersom dette er i orden, kan du sjekke termostaten.

2. Sjekk termostaten

Neste steg er å sjekke termostaten. Termostaten regulerer temperaturen på varmekablene dine, så det er viktig at den fungerer som den skal.

Still varmen opp eller ned og lytt etter et klikk fra termostaten. Når du hører klikket vil gjerne en lysdiode på termostaten skifte farge, samtidig.

Dersom termostaten lager lyder du ikke har hørt før, eller lysdioden blinker, er dette signaler om at noe er i veien. I så fall må du få kvalifiserte fagfolk til å sjekke den grundigere.

3. overoppheting

En annen vanlig årsak til at varmekablene ikke fungerer som de skal, er at de har blitt dekket av møbler eller tepper. Dersom varmekablene blir tildekket, kan dette føre til overoppheting på avgrensede områder av kabelen.

Sørg for at varmekablene har nok plass til å slippe ut varmen, og unngå å dekke dem unødig til med møbler eller tepper.

4. Brudd i kabler

Dersom varmekablene dine fortsatt ikke fungerer som de skal, kan det hende at de er skadet. Å bruke skadede varmekabler kan være farlig og det kan i verste fall føre til brann eller andre farlige situasjoner.

M-TEK er spesialisert på feilsøking og reparasjon av varmekabler, og vi kan hjelpe deg med å lokalisere og utbedre feilen. Dette er kostnadsbesparende og langt mer bærekraftig enn å skifte ut hele varmekabelen.

 

Les også om: Linn som sparte tid og penger på reparasjon av varmekabler 

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!