Hjem/Artikler/Generelt/Skadet varmekabel: Reparasjon, levetid og muligheter

Skadet varmekabel: Reparasjon, levetid og muligheter

Reparerer varmekabler

En skadet varmekabel vil kanskje ikke fungere som den skal, og over tid kan fukt og elde føre til elektriske feil som utgjør en risiko for liv og helse.

La oss se på hvordan varmekabler kan repareres, hvor lenge de kan forventes å vare, og om det finnes noen fordeler med å reparere, fremfor å renovere.

Men, varmekabler ligger jo innstøpt. Da kan det vel ikke skje noe med dem?

Kan varmekabler bli ødelagte?

Joda, det er faktisk ikke så uvanlig at varmekabler går i stykker. Mulige årsaker til skader kan være feil installasjon, utilsiktet skade under byggearbeid, luftlommer i støpen og overspenninger på strømnettet. I tillegg kan også aldring og slitasje føre til skader over tid.

Det er faktisk en hel mengde ting som kan føre til at en varmekabel skades, men det viktigste er at skaden vanligvis kan repareres.

Hvordan reparere varmekabel?

Når varmekabelen er skadet, er det viktig å få den reparert riktig for å unngå ytterligere problemer og sikre effektiv oppvarming.

Feilsøking og reparasjon av varmekabler er M-TEK’s spesialområde. Ved bruk av spesialutstyr og lang erfaring kan vi angi nøyaktig hvor feilen ligger, og normalt reparere skaden i løpet av en arbeidsdag.

Ved hjelp av partiell utbedring fikser vi feilen og gir deg varmen tilbake raskt og rimelig, med et helt minimalt inngrep i gulvet.

Men er det egentlig noen vits å reparere en 10 år gammel kabel?

Hvor lang levetid har varmekabler?

Levetiden til varmekabler kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert kvaliteten på kabelen, installasjonen og bruken. Generelt sett kan man forvente at en velinstallert varmekabel av god kvalitet har en levetid på 30-50 år.

Det er imidlertid viktig å merke seg at levetiden kan påvirkes av faktorer som slitasje, fysisk skade, feil bruk eller feil installasjon.

Med tanke på levetid er det altså gunstig å reparere skadede varmekabler, selv om de har ligget noen år. Men det finnes også andre tungtveiende grunner til å velge reparasjon.

Økonomi, miljø og effektivitet

En reparasjon er vesentlig rimeligere enn en renovering av gulvet. Derfor vil en reparasjon lønne seg, sammenlignet med en kostbar renovering.

I tillegg er reparasjoner langt mindre miljøbelastende enn renovering, ettersom inngrepet blir helt minimalt i omfang. Det kreves lite materialbruk og det produseres svært lite avfall.

Til slutt er også reparasjon vesentlig raskere enn renovering. Varmen er tilbake i gulvet i løpet av kort tid, og du slipper å ha håndverkere inn og ut av huset i dagevis mens du venter på å få badet tilbake.

M-TEK er spesialisten på reparasjon av varmekabler, og vi bistår forsikringsselskap, elektrikere, borettslag og privatkunder i hele landet. Kontakt oss gjerne for råd og hjelp, dersom du har en skadet varmekabel.

 

Les også om Tone, som valgte den beste løsningen for miljøet

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!