Hjem/Artikler/Generelt/Varmekabler blir ikke varme – Hva nå?

Varmekabler blir ikke varme – Hva nå?

varmekabel blir ikke varm

Varmekabler som ikke blir varme, reduserer komforten i huset og øker risikoen for fuktrelaterte skader. Heldigvis finnes det en kjapp, økonomisk og bærekraftig løsning.

Hvorfor blir ikke varmekablene varme?

Det kan være flere årsaker til at gulvvarmen plutselig er borte. Det kan være brudd eller jordfeil i kabelen, eller det kan være feil på termostaten.

I enkelte tilfeller kan man oppleve at rommet virker kaldere etter kraftige temperaturfall, men dette skyldes vanligvis at kablene bare trenger litt tid på å varme opp igjen.

Er du i tvil så finnes det noen ting du kan gjøre for å sjekke selv.

Hvordan finne ut om varmekabler er ødelagt?

Du skal aldri åpne opp eller gjøre endringer på varmkabelanlegget selv, dersom du ikke har den nødvendige kompetansen. Det er allikevel enkelte ting som kan fortelle deg om noe er galt med anlegget:

  1. Sikring/jordfeilbryter slår ut ofte, eller med en gang du slår på varmekablene.
  2. Det blir ikke varmt selv om varmekablene står på over lengre tid.
  3. Det kommer klikkelyder fra termostaten til varmekablene.
  4. Termostaten til varmekablene blinker eller viser en feilkode.

Alt dette er tegn på at noe er galt i varmekabelanlegget, og at en utbedring er nødvendig.

Hva gjør man når varmekablene ikke fungerer?

Dersom det er en feil i kablene, kan dette heldigvis i de fleste tilfeller repareres. En reparasjon er både rimeligere, raskere og langt mer miljøvennlig enn å skifte hele kabelen.

Ved å bruke spesialutstyr i kombinasjon med kompetanse og erfaring, vil en av våre teknikere kunne lokalisere nøyaktig hvor i kabelen feilen ligger. Dersom det er et brudd, åpnes et lite område i gulvet, og kabelen repareres der den ligger. Etterpå settes gulvet tilbake i stand.

Dersom vi klarer å fjerne flisen(e) uten at de går i stykker kan vi gjenbruke disse. Ellers vil vi foreslå andre gode løsninger.

Spesialisten på reparasjon av varmekabler

Her i M-TEK er vi spesialisert på feilsøking og punktreparasjon av varmekabler og både elektrikere, forsikringsselskap og privatpersoner benytter våre tjenester daglig, over hele landet.

Det er helt unødvendig å risikere liv og helse for noe som vi kan fikse for deg. Har du problemer med gulvvarmen, så ta kontakt og spør oss om råd. Vi hjelper deg gjerne med en fagmessig reparasjon.

 

Les også om: å sjekke varmekabler

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!