Hjem/Artikler/Generelt/Varmekabler under fliser

Varmekabler under fliser

Kjøkken med fliser og varmekabler

Varmekabler under fliser har mange fordeler og gir høy komfort, men hva gjør du egentlig dersom varmen forsvinner?

Varmekabler forbedrer komforten i hjemmet og er en form for oppvarming som også kan gi helsemessige fordeler.

Fordeler med varmekabler under fliser

Varmekabler gjør at gulvet blir til en stor varm flate som skaper en behagelig og jevn temperatur i rommet. Lune gulv og varme føtter, gjør at temperaturen i rommet gjerne kan senkes et par grader uten at komforten svekkes. Dette har en positivt økonomisk effekt.

Dette er ikke bare en komfortabel form for oppvarming, men det kan også gi noen helsemessige fordeler. Ifølge Astma og allergiforbundet vil jevn romtemperatur blant annet kunne ha positiv innvirkning på luftveier og slimhinner.

I tillegg bidrar varmekabler til effektiv opptørking av rom, noe som er spesielt nyttig på steder som bad og andre våtrom. Dette bidrar blant annet til å forhindre muggdannelse og soppvekst.

Konsekvenser av et varmekabelanlegg som ikke fungerer

Dersom det oppstår feil i varmekablene, gir det noen uønskede konsekvenser.  Noe av det mest åpenbare er tapet av komfort og varme-effektivitet. Hele eller deler av gulvet blir kaldt, og du mister den jevne varmefordelingen. Dette kan føre til at du må ty til alternative metoder for oppvarming, som kan være både kostbare og mindre energieffektive.

I tillegg kan feil i varmekablene potensielt utgjøre en risiko for liv og helse. Dersom feilen for eksempel fører til varmgang, er det risiko for at dette kan føre til brann.

For å få komforten tilbake på en trygg og sikker måte, bør feilen repareres snarest mulig.

Reparasjon av varmekabler

Heldigvis er det mulig å løse problemene med et defekte varmekabler både kjapt og rimelig.  M-TEK har kompetansen og erfaringen som trengs for å diagnostisere og reparere eventuelle feil i varmekabelsystemet. Vi kan inspisere varmekablene, identifisere defekte komponenter og utføre nødvendige reparasjoner, med helt minimale inngrep i gulvet.

Det er viktig å ikke forsøke å reparere varmekabler selv, da dette kan føre til ytterligere skader og farlige situasjoner. Arbeid med strøm og varmekabler krever spesialisert kunnskap og verktøy, og du har rett og slett ikke lov til å gjøre det selv, dersom du ikke har riktige forutsetninger.

Autoriserte fagfolk vil sikre at reparasjonene utføres trygt og effektivt, og vi kan også gi råd om forebyggende vedlikehold for å forhindre fremtidige problemer.

Spør M-TEK

I Norge skiftes det hvert år ut en mengde varmekabelanlegg som heller burde ha vært reparert. Ved å reparere i stedet for å skifte ut hele anlegget får du:

  1. Raskere varmen tilbake
  2. En langt rimeligere løsning
  3. Langt lavere negativ miljøpåvirkning

Er du usikker på om varmekablene dine må skiftes ut eller kan repareres, så spør oss gjerne om råd. Vi hjelper deg med å få varmen tilbake.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!