Hjem/Artikler/Generelt/Feil på termostat til varmekabler

Feil på termostat til varmekabler

feil-pa-termostat-varmekabler

Termostaten er en vesentlig del av et varmekabelanlegg, og det er mange som har spørsmål knyttet til denne. Derfor har vi laget en oversikt som forklarer de viktigste tingene man trenger å vite om en termostat

5 kjappe om termostat

Det er mange av de samme tingene folk lurer på, så her svarer vi kjapt og enkelt på de 5 vanligste spørsmålene:

  1. Hvordan virker en termostat?

En termostat benytter en temperaturmåler som kalles en føler, til å måle temperaturen i rommet eller gulvet. Denne justerer varmen automatisk, basert på forholdet mellom faktisk temperatur og innstilt temperatur. På den måten gir kablene kun varme ved behov.

  1. Hvordan sjekker jeg om termostaten er defekt?

Still bryteren opp og ned til du hører en klikkelyd eller ser et symbol som viser at varmekabelen er innkoblet. Det kan ta noen sekunder fra du stiller den til lyd eller symbol fremkommer. Kommer det ingen klikkelyd eller symbol, så er det et tegn på at noe er galt med termostaten.

Dersom termostaten har lysdioder kan du sjekke om den lyser i fargen rødt når termostaten stilles opp, og skifter til grønt når temperaturen stilles ned. Gjør den ikke det, kan det være noe galt.

  1. Kan jeg bytte termostat selv?

Det er kun fagkyndige som kan bytte termostat. Dette er en rask og enkel operasjon for en elektriker, så det er helt unødvendig å bryte loven og utsette seg selv og andre for fare ved å forsøke dette selv.

  1. Hvordan finner jeg ut om varmekablene er ødelagte?

Vanlige indikasjoner på at det er feil på kablene:

  • Sikring/jordfeilbryter slår ofte ut, gjerne med en gang du slår på varmekablene.
  • Gulvet er fremdeles kaldt, selv om termostaten står på (og det er sikkert at termostaten fungerer).
  1. Hva er en gulvføler?

En gulvføler er føleren for regulering av varmen i gulvet. Den kobles til termostaten og legges i rør nede i gulvet, hvor den måler temperaturen så nære overflaten som mulig.

Når riktig temperatur er oppnådd, vil gulvføleren skru av varmekablene frem til temperaturen begynner å synke igjen.

Andre problemer og feil

Dersom gulvet er helt kaldt selv etter at termostaten er byttet, eller at sikring/jordfeilbryter slår ut når man setter på varmekabelen, så er det overveiende sannsynlig at feilen ligger i selve varmekabelen. For å lokalisere disse feilene kreves det både spesialutstyr og spesialkompetanse.

Vi har spesialisert oss på akkurat dette, og kan hjelpe deg med å lokalisere og reparere eventuelle feil på varmekablene. Dette er en kjapp, bærekraftig og kostnadseffektiv vei til å få varmen tilbake i gulvet.

Når varmen i gulvet er borte, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. Vi er en landsdekkende spesialist på reparasjon av varmekabler, og vi hjelper deg gjerne.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!