Hjem/Artikler/Generelt/Finne jordfeil

Finne jordfeil

Kabler med jordingskabel i midten

Mistenker du at noe er galt med varmekabler eller annet elektrisk anlegg, kan det være en jordfeil. Men hvordan kan du egentlig finne jordfeil?

For å avdekke denne typen feil må vi først se på hva en jordfeil egentlig er.

Dette er en jordfeil

En jordfeil i et elektrisk anlegg er en uønsket kobling mellom strømførende deler og jord. Dette kan oppstå av ulike årsaker, for eksempel isolasjonssvikt på ledninger, feil i elektriske apparater, eller feil ved installasjon.

Jordfeil utgjør en alvorlig sikkerhetsrisiko, da det kan føre til elektriske støt, brann eller skader på elektrisk utstyr. For å unngå slike farer er det viktig å kunne oppdage og rette opp jordfeil i tide.

Hvordan avdekke jordfeil?

Det kan være mange indikatorer på jordfeil i varmekabler, og annet elektrisk anlegg.

Dette er noen av de viktigste tingene du kan se etter:

Sikringer som ofte går:

Hvis sikringene stadig går uten noen åpenbar grunn, kan dette indikere en jordfeil. Hyppige sikringsproblemer er et tidlig varseltegn som bør tas på alvor.

Elektriske apparater som gir støt:

Hvis du opplever elektriske støt når du berører apparater eller vannkraner etc. kan dette være et tegn på jordfeil. Du bør da skru av sikringen til varmekableanlegget umiddelbart, og tilkalle hjelp fra autoriserte fagfolk.

Brennmerker eller varme flekker:

Inspeksjon av elektriske ledninger, stikkontakter og brytere for brennmerker kan avsløre potensielle problemer. Brennmerker og soting indikerer gjerne varmeutvikling som kan være forårsaket av jordfeil.

Bruk av jordfeilbrytere:

Installer jordfeilbrytere i ditt elektriske anlegg. Disse enhetene overvåker kontinuerlig strømmen og vil automatisk kutte strømmen hvis de oppdager en jordfeil. Test jordfeilbryteren regelmessig for å sikre at den fungerer som den skal.

For mer informasjon kan du også lese artikkelen: Tegn på jordfeil

Håndverker i gang med reparasjon

Hva du bør gjøre dersom du har oppdaget jordfeil i det elektriske anlegget ditt

Dersom du mistenker at det er en jordfeil i ditt elektriske anlegg, er det noen ting du bør gjøre med en gang:

Slå av strømmen:

Koble strømmen til det berørte området av anlegget eller det aktuelle apparatet. Dette forhindrer ytterligere skade og farlige situasjoner.

Kontakt en profesjonell:

Ikke forsøk å reparere jordfeilen selv. Dersom feilen ligger i varmekableanlegget, kan du kontakte oss for å få løst problemet på en trygg måte.

Hold deg unna det berørte området:

Unngå å berøre elektriske ledninger eller apparater som er involvert i jordfeilen, inntil en elektriker har bekreftet at det er trygt å bruke dem igjen.

Utbedring av jordfeil i varmekabelanlegg

Dersom du har fått jordfeil i varmekableanlegget kan du kontakte oss for hjelp. M-TEK er spesialisert på partiell utbedring av varmekabler, noe som betyr at vi med små inngrep kan reparere feilen der den er, uten å rive opp hele gulvet.

Dette gir en økonomisk, bærekraftig og rimelig løsning på jordfeilproblemet i varmekableanlegget.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!