Hjem/Artikler/Generelt/Fjerne fliser uten å ødelegge varmekablene

Fjerne fliser uten å ødelegge varmekablene

sorte og hvite fliser som skal fjernes

Når flisene begynner å vise tegn til aldring eller skader, er det fristende å skifte dem ut. Men hvordan fjerner du flisene uten å ødelegge varmekablene?

Heldigvis finnes det gode metoder for å fjerne fliser uten å ødelegge kablene. Disse skal vi ta en titt på videre i teksten.

Skulle du være så uheldig å ødelegge kablene, finnes det heldigvis en god løsning for dette også.

Viktige hensyn ved fjerning av fliser

Før du begynner prosessen med å fjerne fliser over varmekabler, er det viktig å forstå den potensielle risikoen for å skade varmekabler og eventuell membran. Varmekabler er følsomme for mekaniske påvirkninger, og feil håndtering kan resultere i brudd eller skader på varmekablene.

Nøkkelen er å være forsiktig.

Trinn for trinn: Fjerning av fliser over varmekabler

Dersom du er usikker, vil det alltid være tryggest å kontakte fagfolk til å gjøre jobben. Føler du deg allikevel klar for å fjerne fliser selv, kan du benytte følgende metodikk:

Få oversikt: Undersøk nøye området der flisene skal fjernes. Finn ut hvor varmekablene ligger for å unngå skader under prosessen.

Bruk riktige verktøy: Ha meisel, fugekrafse og hammer tilgjengelig når du skal begynne.

Arbeid i små seksjoner: Del arbeidet opp i mindre deler slik at du har god kontroll underveis. Begynn med å fjerne fugene med fugekrafsen, før du bruker meiselen til å fjerne flisene.

Hold vinkelen lav: Hold meiselen eller verktøyet i en lav vinkel i forhold til overflaten. Dette reduserer sjansene for at du utilsiktet skader det som ligger under flisene.

Sjekk kontinuerlig: Sjekk regelmessig for eventuelle synlige tegn på skade på membran eller varmekabler. Hvis du oppdager noe mistenkelig, stopp umiddelbart og vurder profesjonell hjelp.

Dersom varmekablene har blitt skadet finnes det heldigvis en mulighet for å få dem reparert, uten å måtte skifte ut hele kabelen.

M-TEK: Redningen for ødelagte varmekabler

Dersom varmekablene har blitt ødelagt, kan M-TEK reparere dem der de ligger. Dette reduserer behovet for å rive opp gulv eller vegger, og sparer dermed både tid og penger. Selve reparasjonen krever bare et lite inngrep i gulvet.

Reparasjon av varmekabler på stedet er ikke bare kostnadseffektivt, det er også en miljøvennlig løsning som bidrar til å redusere avfall og materialbruk.

M-TEK er spesialisert på feilsøking og punktreparasjon av varmekabler, og elektrikere, forsikringsselskap og privatpersoner benytter våre tjenester daglig, over hele landet.

Konklusjon: Ta vare på varmekablene dine

Ved å følge riktig metodikk og bruke egnet verktøy, kan du sikre at varmekablene forblir uskadede, ved fjerning av fliser. Skulle uhellet være ute, kan M-TEK reparere varmekablene uten behov for utskiftning, noe som er både raskt, kostnadseffektivt og miljøvennlig.

Det er helt unødvendig å risikere liv og helse for noe som vi kan fikse for deg. Har du problemer med gulvvarmen, så ta kontakt og spør oss om råd. Vi hjelper deg gjerne med en fagmessig reparasjon.

 

Les også: Den beste løsningen for miljøet

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!