Hjem/Artikler/Generelt/Den beste løsningen for miljøet

Den beste løsningen for miljøet

Varmekabel som blir reparert i stedet for å skiftes ut

Tone Røimål setter pris på gjenbruk og reparasjon. Derfor var gleden stor da hun oppdaget M-TEK.

For litt over et år siden forsvant plutselig varmen på badet til Tone Røimål, men fordi hun likte badet sitt godt, ønsket hun ikke å renovere det.

-Jeg snakket med noen håndverkere som målte og sjekket litt, men de sa bare at badet måtte renoveres, så da ble løsningen heller å sette inn en varmeovn, forklarer Tone.

Badet var ikke like trivelig uten gulvvarme, så etter hvert begynte Tone å Google litt for å se etter andre muligheter for å løse problemet. Da kom hun plutselig over M-TEK.

-Jeg husker ikke helt hva jeg søkte etter, men jeg oppdaget i hvert fall M-TEK på nettet. De hadde fått veldig mange positive anmeldelser, så da valgte jeg å ta kontakt for å sjekke.

Rutinert og trygt

Fra M-TEK var det måletekniker Are Bergan som ble sendt ut for å løse oppdraget. Han fant ut at varmekabelen i badegulvet hadde jordfeil, som lå i kabelens overgangsskjøt.

Tone hadde vært litt bekymret for hvordan dette egentlig skulle gå, ettersom hun hadde hatt noen litt dårlige erfaringer med andre håndverkere.

-Jeg vet ikke helt hva han gjorde, for dette kan jeg ingenting om, men han virket så rutinert og kunne tydeligvis det han holdt på med, så jeg følte fra første stund at dette kom til å gå bra.

Det var en del utfordringer med svekkelser i kabelen, og reparasjonen var ikke enkel, men mulig. Derfor ble kabelen utbedret slik at varmen kom tilbake. Deretter ble feilstedet støpt igjen med vannfast betong.

-Jeg er så glad for at sånne folk finnes. Håndverkere som virkelig har fokus på å løse ting på best mulig måte, uten å bare ta den enkleste løsningen og si at vi må ha et nytt bad.

Are Bergan

Are Bergan, som fikset varmekablene hos Tone

Miljø og økonomi

Reparasjon av varmekabler har vesentlig lavere miljøavtrykk enn totalrenovering, og er også langt rimeligere. M-TEK er spesialisert på nettopp feilsøking og reparasjon av varmekabler, slik at vi kan gi kablene lengre levetid på en rimelig og effektiv måte.

-Det gir en god følelse når man kan gjenbruke. Jeg ante ikke at varmekabler faktisk kan virke så lenge som 50 år. Det gjør jo reparasjoner til en viktig del av det grønne skiftet, sier Tone.

Vi hører at du er fornøyd Tone, men har du noen tilbakemeldinger på ting som kunne ha blitt gjort bedre?

-Ja, jeg kunne ha servert kaffe til Are litt kjappere… og han fortjente egentlig en sjokoladebit også, -men fra M-TEK sin side så var alt helt topp.

Betyr det at du ville anbefalt M-TEK til andre?

-Absolutt, -det gjør jeg hele tiden, avslutter Tone.

Reparasjon i fokus

M-TEK er spesialisten på reparasjon av varmekabler og utfører oppdrag for privatpersoner, forsikringsselskap og borettslag i hele landet. Kontakt oss gjerne, dersom varmekablene ikke virker. Vi hjelper deg med å få varmen tilbake.

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!