Hjem/Artikler/Generelt/Lavere ressursbruk gir mer bærekraft

Lavere ressursbruk gir mer bærekraft

Klima bærekraft reparasjon

En punktreparasjon krever bare 3% av materialbruken til en full renovering. Det gir store utslag på klimaregnskapet.

Det er dessverre fremdeles vanlig at mindre skader i varmekabler resulterer i totalrenovering av baderom, selv om problemet kunne vært løst med en punktreparasjon av den skadede kabelen. Derfor har vi laget en utregning som sammenstiller ressursbruken ved punktreparasjon og renovering.

En full renovasjon av et standard bad på 5m2 krever 1.712 kg materialer. Når et bad totalrenoveres får man også mye avfallsmasser, som er en blanding av ulike produkter. Disse må transporteres, behandles og eventuelt oppbevares til gjenbruk eller sorteres og kastes.

Til sammenligning krever en varmekabel-reparasjon kun 52 kg med materialer. Når vi ganger denne differansen opp med tusenvis av reparasjoner i året, blir reduksjonen i ressursbruk ganske vesentlig.

Redusert ressursbruk er helt grunnleggende for å skape bærekraft.

Overforbruk av resurser

En av de største utfordringene verden står ovenfor i dag, er at vi bruker langt mer ressurser enn vi bør. Dette legger et voldsomt press på miljøet, og kloden klarer ikke å tilpasse seg i samme fart som vi forbruker. Dette fører til en rekke konsekvenser, som blant annet reduksjon i artsmangfoldet og store klimatiske utfordringer.

Dersom man forlenger levetiden på det man har i stedet for å skifte ut med en gang, vil det ha stor påvirkning. Ifølge FN-sambandet er reparasjon en av de viktigste tingene vi kan gjøre for å redusere miljøavtrykket.

Dette treffer midt i hjertet av vår virksomhet, siden reparasjon er det vi brenner for.

Løsningen som fungerer

M-TEK er spesialisert på lokal reparasjon av varmekabler. Det vil si at vi lokaliserer feil i varmekabler og reparerer dem der de ligger, gjennom en liten åpning i gulvet. Det betyr at du får varmen tilbake med helt minimal bruk av ressurser.

Dette går raskt og er langt rimeligere enn å renovere badet. Derfor er det en løsning som veldig enkelt lar deg bidra til å redusere ressursbruken i samfunnet.

Spør oss om punkreparasjon, dersom du ser etter en rimelig, rask og lite resurskrevende løsning på defekte varmekabler.

 

Les også artikkelen: Godt inneklima

Se våre anmeldelser

Vi har mer enn 3000 referanser på våre oppdrag og er stolte over at våre kunder gir oss 5,6 poeng av 6 på totalopplevelsen på leveranse!